Ansvarig medlemsutveckling, Aktiespararna

Aktiespararna är med cirka 70 000 medlemmar världens största medlemsorganisation för personer som vill spara framgångsrikt i aktier och fonder. Från oss får du helt oberoende kunskap och vägledning i en tid där det kan vara svårt att veta vilken information man kan lita på.

Vi vill förenkla det komplicerade, få bort dyra avgifter och göra det tryggare att handla med aktier. Vi finns för att alla som vill ska kunna förverkliga sina spardrömmar. Därför försvarar vi den enskilda spararens intressen i de stora sammanhangen. Vi ger dig kunskap, råd, verktyg och nätverk som hjälper dig att göra bättre investeringar och som får både dig och dina pengar att växa. Vårt mål är att människor oavsett bakgrund ska kunna spara sig till ett tryggare och friare liv.

På Aktiespararnas huvudkontor, som ligger i fräscha lokaler i centrala Stockholm arbetar ett 30-tal medarbetare. Nu söker vi en Ansvarig medlemsutveckling som ska kvalitetssäkra och utveckla medlemsnyttan för organisationens medlemmar samt på sikt attrahera nya sådana.

Befattningen

Som Ansvarig medlemsutveckling är du kontaktpersonen mellan huvudkontoret och lokalavdelningarna. Du stöttar dessa i deras dagliga arbete och hjälper dem med allehanda frågor. I rollen ska du effektivisera detta samarbete så att kontakten med lokalavdelningar löper på så smidigt som möjligt, så att de ges förutsättningar att erbjuda en ökad medlemsnytta och attrahera nya medlemmar. Du initierar och utvecklar såväl aktiviteter som den externa kommunikationen från avdelningarna.

Initialt handlar det om, utöver den löpande supporten, att bygga upp väl fungerande strukturer, processer och rutiner som även innefattar implementering av ny teknik för ett väl fungerande samarbete med lokalavdelningarna. Genom att du coachar och inspirerar lokalavdelningarnas företrädare uppnår organisationen än högre medlemsnytta. Då öppnas även möjligheter för att projektleda vidare satsningar på medlemsvärvning genom ex. speciella nätverk. I rollen ligger även att du ska ansvara för att genomföra regionkonferenser och närområdesträffar.

Till din hjälp har du en medarbetare och du rapporterar till Affärsområdeschef Medlemskap och Kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja lokalavdelningar och deras ideella ledningsgrupper så att den lokala verksamheten bidrar till ökad medlemsnytta och medlemsrekrytering
 • Bygga upp strukturer, processer och rutiner för att kontakten med organisationens lokalavdelningar och deras ledningsgrupper löper så smidigt som möjligt
 • Säkerställa fungerande kommunikationskanaler mellan kansli och den lokala ideella verksamheten
 • Ansvara för genomförande av regionkonferenser och närområdesträffar
 • Ansvara för budget och verksamhetsplanering inklusive uppföljning och kontroll, verksamhetsplan och verkställa den av styrelsen fastställda verksamhetsplanen
 • Utveckla nya lokala mötesformer och utbildningsupplägg
 • Initiera och driva vidare satsningar på medlemsvärvning genom ex. speciella nätverk

Kandidatprofil

Kunskaper och erfarenheter

 • Erfarenhet av medlemssupport eller kundservice
 • Arbete i medlemsburen organisation
 • Erfarenhet av arbete med medlemsutveckling
 • Erfarenhet av att arbeta med events
 • Erfarenhet av digital kommunikation och digitala aktiviteter

För att lyckas i rollen så tror vi att du har erfarenhet av att tidigare ha arbetat med medlemssupport och medlemsutveckling i en medlemsburen organisation. Du är serviceinriktad och trivs i rollen att hjälpa till. Du gillar att nätverka och att skapa nya relationer. Du arbetar strukturerat och har en hög IT-mognad. Och. Du har ett intresse för aktiehandel och sparande.

För mer information om rollen, varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Ahlström, 070-604 42 97..

Ansöker gör du genom att skicka in din CV+personligt brev senast den 24/2.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.