Artikel2 (fd Emmaus Stockholm) söker HR-ansvarig

Vill du vara med och utveckla HR-arbetet i en organisation vars syfte är att bidra till en hållbar och rättvis värld?

Har du gedigen och bred erfarenhet av HR-arbete i en organisation eller företag som befinner sig på en utvecklingsresa? Gillar du mixen av långsiktiga strategiska och operativa arbetsuppgifter?

Välkommen att söka tjänsten som HR-ansvarig på Artikel2.

Artikel2 är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Genom insamling och second hand arbetar vi för en rättvis och hållbar värld i fred. Våra insatser är framför allt koncentrerade till mänskliga rättigheter, cirkulär ekonomi och arbetsintegration. 

Vi befinner oss mitt i en spännande utvecklingsresa där namnbytet från Emmaus Stockholm till Artikel2 är ett av många sätt att manifestera detta. Namnet syftar både på artikel 2 i FN:s förklaring om mänskliga rättigheter som beskriver allas lika rätt och värde, samt att det på ett lekfullt sätt lyfter vår viktiga second hand-verksamhet.

Om rollen

Artikel2 har ett 40-tal heltidsanställda medarbetare och upp mot 100 personer i arbetsträning varje år. Vi strävar efter att vara den bästa arbetsplatsen för såväl våra tillsvidareanställda medarbetare som medarbetare i arbetsträning och vill nu vässa vårt HR-arbete ytterligare.

Tillsammans med en kollega arbetar du med alla på en HR-avdelning förekommande ärenden – från löpande administration till att stötta chefer med personalansvar. Men framför allt har du ett särskilt ansvar för att analysera och systematiskt utveckla och kvalitetssäkra alla våra processer inom HR-området så att vi blir den bästa arbetsgivaren vi kan vara! Du rapporterar till Generalsekreteraren och sitter i ledningsgruppen.

Några exempel på arbetsuppgifter

  • Ansvar för att identifiera utvecklingsområden i befintliga processer och projekt samt utveckla nya områden inom ramen för HR.
  • Ansvar för upprättande och genomförande av HR-plan baserad på vår verksamhetsplan.
  • Stöd till chefer med personalansvar i HR-relaterade frågor.
  • Strategi och genomförande av aktiviteter kopplat till kompetensförsörjning, kompetensutveckling, medarbetarundersökningar och liknande.
  • Löpande personaladministration och regelefterlevnad.

Vem är du?

Du har flera års erfarenhet av brett HR-arbete på olika arbetsplatser. Erfarenhet från arbete inom både handel/försäljning och idéburen verksamhet är meriterande. Du drivs av att identifiera behov och möjligheter samt att utveckla effektiva och professionella processer inom HR-området. Du gillar mixen av att arbeta med löpande operativa frågor och strategisk utveckling.

Som person är du strukturerad och noggrann med ett genuint intresse för människor och möjligheter. Du är kommunikativ och sätter laget framför jaget. Och självklart delar du Artikel2:s värderingar. 

För att lyckas i rollen har du även:

  • Relevant akademisk utbildning. Exempelvis personalvetarprogram.
  • Gedigen erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete inom HR-processer
  • Erfarenhet av stöd till chefer med personalansvar
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Villkor, ytterligare information och ansökan

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Hägersten med viss möjlighet till distansarbete. Resor i tjänsten samt arbete utanför kontorstid kan förekomma. 

För mer information om Artikel2, se www.artikel2.se

För ytterligare information om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristofer Myrevik, kristofer.myrevik@brightness.se, 070-306 43 17

Ansökan tas enbart emot genom länken nedan. Vänligen ladda upp både ansökningsbrev och komplett CV. Sista ansökningsdag är 31 januari 2024. Vi utvärderar kandidater löpande och ser därför fram emot din ansökan snarast möjligt.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.