Avdelningschef Arbetsliv och juridik till Sveriges läkarförbund

Sveriges läkarförbund är fack- och professionsförbund för Sveriges läkare och har drygt 58 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården. Läkarförbundet är en del av den fackliga centralorganisationen SACO.  

Är du Läkarförbundets nya avdelningschef?

Om rollen

Du kommer att leda och utveckla en avdelning som företräder medlemmars intressen på nationella och lokala arenor. Avdelningen ansvarar för rådgivning, utbildning och förhandling och utvecklar det fackliga innehållet kopplat till kollektivavtal och partsarbete i dialog med förtroendevalda och kansliet. Här arbetar ombudsmän, förbundsjurister och rådgivare. Avdelningen värnar och utvecklar den svenska modellen tillsammans med arbetsgivare och andra fackförbund. Du kommer att bli en viktig person för hela förbundet med många kontaktytor såväl internt inom förbundet som externt.

I rollen som avdelningschef har du verksamhetsansvar och personalansvar för 16 personer med mycket hög kompetens och driv. Du ingår i Läkarförbundets ledningsgrupp som präglas av tillsammansarbete och ett gemensamt ansvarstagande för helheten. Du rapporterar till förbundsdirektören.  

Exempel på arbetsuppgifter

 • Leda arbetet på avdelningen för Arbetsliv och juridik.  
 • Leda och utveckla Läkarförbundets strategiska arbete inom ansvarsområdet. 
 • Leda, stötta,samordna och skapa förutsättningar för avdelningens 16 medarbetare. 
 • Ansvara för avdelningens budget och resultat.
 • Delta aktivt i ledningsgruppsarbetet för att säkerställa att hela kansliet leds samlat och koordinerat för helhetens bästa
 • Medverka i förbundets interna förändringsarbete med målet att säkerställa att   Läkarförbundets medlemserbjudande även i framtiden är relevant och attraktivt för Sveriges läkare. 

Din profil

 • Du har relevant akademisk utbildning 
 • Du har flerårig erfarenhet av ledarskap med personal- och budgetansvar. Vi vill se att du har goda erfarenheter av att skapa ett tryggt, positivt och inkluderande arbetsklimat i de arbetsgrupper du har lett.  
 • Du har flerårig erfarenhet av partsvärlden, förhandlingsarbete och förståelse för såväl de operativa som de strategiska aspekterna av uppdraget att förbättra villkoren för våra medlemmars yrkesutövning. 
 • Du har förmågan och viljan att fortsätta arbetet med att utveckla en samspelande organisation där Läkarförbundets centrala och lokala representation stärker och kompletterar varandra 
 • Du har förmågan att se helheten i ett fack- och professionsförbunds arbete. Samspelet mellan opinionsbildning och avtalsarbete, mellan strategiskt arbete och olika former av operativ service och stöd till våra medlemmar och delföreningar.  


Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är en trygg ledare, prestigelös, proaktiv och drivande. Du förstår värdet och kraften av ett nära och stödjande ledarskap. Du är omvärldsorienterad, ser möjligheter och förstår vikten av god kommunikation. Du förankrar visioner och omsätter dem till verksamhetsnytta. För dig är det självklart med ett verksamhetsnära perspektiv och att lyhört arbeta inom hela organisationen.

Du är strukturerad och analytisk och tänker utifrån ett helhetsperspektiv. Du har hög tillit till dina medarbetare och ger stöd och förutsättningar för dina medarbetar att lyckas i sina uppdrag. För att kunna axla denna roll krävs att du besitter en mycket god kommunikativ förmåga samt att du har erfarenhet av förändringsarbete. Du behöver vara en utpräglad lagspelare med mycket god samarbetsförmåga och du har utmärkt förmåga att skapa och behålla långsiktiga relationer såväl internt som externt. 

Ytterligare information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse och placering på Villagatan 5, Stockholm. Resor förekommer i tjänsten. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Brigthness Executive Search. För ytterligare information kontakta Kristina Stutterheim 0733162724 Kristina.stutterheim@brightness.se

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08- 790 33 54 och (SRAT) Kristina Larsson 079-34 74 307. 

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) snarast möjligt, dock senast den 17 mars via länken nedan. Ansökan mottages enbart på detta sätt.

Ansök här.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.