Avdelningschef medlem, förtroendevald och kommunikation. Fackförbundet Scen & Film

Scen & Film är fackförbundet för verksamma inom scen- och filmområdet. Våra 9000 medlemmar är yrkesverksamma upphovspersoner, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk scenkonst, film, radio, TV och bio. Förbundet organiserar både anställda och egenföretagare.

Inom organisationen ryms kansliet för fackförbundet Scen & Film och förbundets helägda bolag, Upphovsrätt Scen & Film AB som administrerar upphovsrättsersättningar.

För att förbundet ska kunna öka sitt fokus på att attrahera, rekrytera och behålla medlemmar behöver verksamheten utvecklas och vi har skapat en ny avdelning Medlem, förtroendevald och kommunikation där alla dessa frågor tydligt tas om hand med förnyad kraft.

Nu söker vi dig som ska leda den nya avdelningen!

För att lyckas i rollen bör du ha gedigen erfarenhet av arbetsledning och ett stort intresse för organisationsutveckling. Du är en entusiasmerande ledare med förmåga att skapa och bibehålla relationer. Du har erfarenhet av medlemsstyrda organisationer och kan navigera i en demokratiskt styrd organisation. Du är van att arbeta både operativt och strategiskt med kommunikation och med hela medlemsresan från värvning till erbjudande och medlemslojalitet. 

Du är kommunikativ, mycket kreativ och trivs med att leda förändring. Du är drivande, prestigelös, lösningsorienterad, strukturerad med god analysförmåga. Du är intresserad av scen och film och det nya medielandskapet. Utöver svenska har du goda kunskaper i engelska. Rollen ingår i ledningsgruppen och du är med och driver hela förbundet framåt.

Ansvarsområden

  • Medlemsrekrytering, medlemserbjudanden och medlemssystem
  • Kommunikation och press
  • Externa evenemang
  • Medlemsregistret (Administration av medlemskap i Scen & Film )
  • Akti Scen & Film www.aktiscenochfilm.se
  • Tidningen AKT
  • Stöd och service till förbundsstyrelse och andra förtroendevalda 
  • Förbundets organisatoriska struktur och demokratiska processer

Ansökan och mer information

Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet är placerat i trevliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm. 

Välkommen med din ansökan senast 22 januari, 2024. 

I den här rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Kristina Stutterheim, 0733162724, e-post: kristina.stutterheim@brightness.se  

Facklig representant är Åse Axberg för Akademikerklubben och Eleonor Fahlén för Unionen. De nås på 08 – 441 13 00

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.