Ekonomichef, Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekter är en intresseorganisation för alla Sveriges arkitekter och arkitektstudenter. Vi arbetar på uppdrag av medlemmarna för att arkitekter ska ha en bred och ledande roll, goda förutsättningar att verka och bra arbetsvillkor – för en bättre arkitektur. Vår vision är Arkitektur som möter samtida och framtida behov. Det betyder att den är väl gestaltad, ändamålsenlig, hänsynstagande och hållbar. Vårt slutmål är att arkitekter har en bred och ledande roll i samhällsbyggandet. Sveriges Arkitekter har över 14 000 medlemmar och företräder drygt 90 procent av de yrkesverksamma inom arkitektur, inredningsarkitektur, landskapsarkitektur och fysisk planering.

Om rollen

I rollen som ekonomichef på Sveriges Arkitekter ansvarar du för organisationens ekonomifunktion. Det innebär i första hand sedvanliga arbetsuppgifter som redovisning, rapportering, budget- och prognosarbete, analys, bokslut, skatter och moms.

Rollen har också ett förnyat och utökat innehåll som innebär ett övergripande ansvar för och utveckling av det interna stödet, så som organisationens olika system och infrastruktur, medlemsregister, IT-frågor och avtal. Du kommer också ansvara för att hålla ihop kansliets arbetsmiljöansvar. Du har personalansvar för kansliets stab om tre medarbetare. Du har ett nära samarbete med kansliets alla medarbetare, andra chefer och förtroendevalda och ingår i organisationens ledningsgrupp och rapporterar till förbundsdirektören.

Vi är en mångfacetterad organisation som förutom råd och stöd till medlemmarna och opinionsbildning, också innebär förlagsverksamhet, utbildning, konferenser, arrangerande av tävlingar, akademier och nämnder. För att trivas i rollen navigerar du med lätthet i en mer komplex organisation.

Kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet av arbetsledning inom området ekonomi och administration
  • God förmåga att kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift
  • God förståelse och erfarenhet från politiskt-/intresse- eller medlemsstyrd organisation ser vi som meriterande
  • Högskoleutbildning med examen inom för tjänsten relevant område och/eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

Personliga egenskaper

Vi söker en trygg och tydlig ledare som är självgående, tar ett stort ansvar och har ett strukturerat arbetssätt. Du vågar utmana arbetssätt och gamla sanningar och har lätt för att ta ett helikopterperspektiv på verksamheten. Du arbetar mot mål, fokuserar på resultat och ser till förbundets bästa i agerande och beslut. Du ska tycka om och ha lätt för att samarbeta och vara prestigelös och kommunikativ. Med det utökade ansvaret som den nya ekonomichefsrollen innebär, blir du en viktig spelare för utvecklingen av ett effektivare kansli.

Om anställningen

Vi arbetar för att arbetsplatsen ska präglas av öppenhet, mångfald och en god kollegial stämning. Anställningen är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger i fina och ljusa lokaler på Storgatan i Stockholm.

I den här rekryteringen arbetar vi med Brightness Excutive Search och du är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Stutterheim för mer information om rollen på 0733162724 eller kristina.stutterheim@brightness.se

Varmt välkommen att skicka in din ansökan (cv + personligt brev) senast den 16/3.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.