Enhetschef Analys och påverkan, Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

Förbundet har ett starkt varumärke, nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av förbundet på samhällsarenan. I den nya organisationen kommer Avdelningen för Politik och påverkan att bestå av två enheter; enheten för Opinion & påverkan samt enheten för Analys & påverkan.

Nu söker Sveriges Ingenjörer en chef till enheten Analys och påverkan. Den nyinrättade chefstjänsten kommer att ha en viktig roll i att stärka ingenjörernas roll/röst i samhällsdebatten och ingenjörskonstens viktiga betydelse.

Om rollen

Du leder en förflyttning för än vassare och snabbare analyser och implementerar nya arbetssätt för att lyckas med detta. Du inspirerar och motiverar medarbetarna som är experter inom sina sakområden. I rollen ställs höga krav på ett moget ledarskap som i det dagliga arbetet coachar och utvecklar medarbetarna med allt vad det innebär med eventuella förändringar av strukturer och processer.

Tillsammans med Avdelningschefen för Politik och påverkan sätter du upp de strategiska påverkansmålen. Tillsammans med medarbetarna utvecklar ni sedan, genom analyser och utredningar, underlag för ett ökat genomslag i debatten. Enheten arbetar tätt med opinionsbildarna på avdelningen, kommunikationsavdelningen samt andra avdelningar på förbundskansliet. Du rapporterar till förbundets Samhällspolitiska chef tillika Avdelningschef för Politik och påverkan.

Erfarenhet/utbildning

· Gedigen chefserfarenhet med vana att leda experter

· Erfarenhet av att arbeta med att sätta, utvärdera och följa upp relevanta mål

· Förmåga att utveckla metoder och ta initiativ till analyser och utredningar

· Gedigen egen erfarenhet av utredningsarbete samt förståelse för samverkan mellan utredningsarbete och arbete med opinionsbildning

· Förmåga att navigera såväl i det politiska landskapet som det fackliga

· Erfarenhet av att ha arbetat med politikutveckling för en medlemsstyrd organisation

· Erfarenhet från idéburen verksamhet och god förståelse för den fackliga verksamheten

· God språklig förmåga

· Relevant akademisk examen

För att lyckas i rollen är du en erfaren, trygg och stabil ledare med god självinsikt. Du trivs i ett engagerat och operativt chefskap och är van att leda i förändring. Som person är du en prestigelös och lyhörd lagspelare med gott omdöme. Du är tydlig och drivs av att se medarbetare utvecklas och bidra till övergripande mål. Du har en god strategisk och analytisk förmåga och är van att arbeta med komplexa frågor och göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Tjänsten gäller tillsvidare och är placerad i Sveriges Ingenjörers kansli i centrala Stockholm. Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.

Fackliga kontaktpersoner för frågor om tjänsten är Johanna Bång, Akademikerföreningen och Lotta Ljungqvist, Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00.

Vid frågor, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Brightness Eecutive Search Susanne Ahlström, 070-604 42 97 alt. sah@brightness.se. Du ansöker genom att skicka in brev och CV senast den 10/8. Välkommen med din ansökan!

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.