Insamlingsansvarig, Scouterna

Vill du vara med och förbättra världen? 

I Scouterna formas vi av äventyr. De som sker ute i naturen och de som sker inom oss när vi upptäcker, utmanar och hittar mod tillsammans. I över hundra år har Scouterna sett till att barn och vuxna, från alla delar av samhället, får uppleva äventyr. Idag ger Scouterna över 80 000 barn och vuxna upplevelser som förändrar livet och världen. Vi finns från norr till söder, i 245 av landets kommuner.  

Nu söker vi ytterligare en insamlingsansvarig till vårt insamlingsteam

Scoutrörelsen har många nätverk och individer som på olika sätt vill stödja vår verksamhet. De senaste åren har vi utvecklat vår insamlingsstrategi med särskilt fokus på stora givare och filantroper. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla scoutrörelsens insamlingsarbete och säkra denna viktiga del av vår finansiering. Du jobbar aktivt med vårt välkända och väletablerade varumärke och drivs av att långsiktigt få fler att bidra till att möjliggöra för barn att förbättra världen.

Om rollen

Du utvecklar våra breda kontaktytor med fokus på att stärka vår finansiering. Du är ett av Scouternas ansikten utåt i många roliga och spännande sammanhang och ansvarar för dina specifika givare, och har även ett stort ansvar att öka insamlingstakten.

Tjänsten innebär att vara key account och arbeta tätt med våra givare och säkerställa en ömsesidig utveckling. Som insamlingsansvarig säljer du in nya samarbeten samt driver och koordinerar etableringen av nya partners och insamlingsformer. Kontakter med potentiella givare skapar och utvecklar du på egen hand. Det ingår också arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär som  tex effektmätning, återrapportering och ansökningsskrivelser. 

Som en (av två) insamlingsansvariga i teamet har du många kontakter inom Scouterna och i tjänsten ingår att coacha anställda såväl som ideella i insamlingsfrågor. Till teamet kommer det även rekryteras en Insamlingskoordinator som kommer stötta hela teamets verksamhet såväl administrativt som praktiskt. 

Du rapporterar till Scouternas kommunikationschef och ingår i kommunikationsavdelningen. Insamlingsteamet kommer bestå av tre personer. 

Vi söker dig som

• Har god erfarenhet av insamlingsarbete
• Trivs med, och är van, att jobba med införsäljning i allt från kalla samtal till leads.
• Är relationsskapande och en duktig kommunikatör i både tal och skrift, såväl på engelska som på svenska.
• Gärna har erfarenheter från både ideell sektor och det privata näringslivet.
• Har ett skarpt affärs- och analyssinne och en strategisk kompetens som du har förmåga att omsätta till operativ handling.

Gärna har en högskoleexamen inom ekonomi, kommunikation, försäljning eller annat relevant huvudämne.

Din profil

Som person är du driven, självständig och inspireras av utmaningar. Du gillar att sälja och har lätt för att samarbeta med många olika typer av människor. 

Du har stor social kompetens, gillar att bygga nätverk och att skapa och vårda relationer. Du är målinriktad, professionell och trivs med varierande arbetsuppgifter. 

Att du delar Scouternas värderingar ser vi som en självklarhet då du kommer att vara vår representant i viktiga sammanhang. Du styrs av värderingar och uppskattar ett värdebaserat ledarskap. Du är drivande och van att ta stort ansvar för dig själv, gruppen och arbetet. Scouterna eftersträvar större mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Praktiskt om tjänsten: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader.  Placeringsort i Stockholm. Arbete kan förekomma vissa kvällar och helger. Scouterna omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.  

Facklig kontaktperson är Cecilia Wesslén som nås på tel. 072-076 944 eller cecilia.wesslen@scouterna.se

Om ansökan: I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För mer information kontakta Kristina Stutterheim kristina.stutterheim@brightness.se  tel:073-3162724  

Varmt välkommen med din ansökan (CV och kort personligt brev) senast den 1 augusti.

Ansök här

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.