Intressepolitiskt sakkunnig, Bröstcancerförbundet

Bröstcancerförbundet är Sveriges enda organisation som enbart fokuserar på bröstcancer. Förbundet har funnits i snart 40 år och är sprunget ur idén om ett gemensamt forum där bröstcancerberörda kan stödja varandra och påverka för bästa kända bröstcancervård.

Vi är en organisation med liten administration och stort engagemang. Vår vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer och därför bidrar Bröstcancerförbundet till patientnära klinisk forskning och ger drabbade stöd och rehabilitering för förbättrad livskvalitet. Vi informerar om bröstcancer och driver påverkansarbete för att förbättra bröstcancervården. Våra lokala bröstcancerföreningar är viktiga samarbetspartners i både verksamheten och påverkansarbetet. Vi har 32 anslutna bröstcancerföreningar och 11 000 medlemmar över hela Sverige. Vi finansieras till största del av insamlade medel och insamling är därför en viktig del i vår kommunikation.

Till en nyinrättad tjänst söker Bröstcancerförbundet nu en Intressepolitiskt sakkunnig.

Om rollen:

I rollen som Intressepolitiskt sakkunnig är du navet i vårt påverkansarbete och du jobbar nära generalsekreterare och kommunikationschef i detta arbete. Ditt ansvar är det strategiska påverkansarbetet. Du tar fram en plan för detta och arbetar proaktivt efter denna genom att initiera och ta fram rapporter, granskningar och underlag som används i påverkansarbetet. Du tar även fram underlag till debattartiklar och annat material som används bland annat i uppvaktningar av beslutsfattare och myndigheter och du skriver remissyttrande. I rollen rapporterar du direkt till Bröstcancerförbundets generalsekreterare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Ansvara för det strategiska påverkansarbetet för en jämlik bröstcancervård

· Initiera och driva igenom granskningar utifrån enkäter och externa data i syfte att ta fram opinionsbildande material

· Ansvara för omvärldsbevakning inom området

· Skriva den årliga Bröstcancerrapporten

· Skriva remissyttranden

· Ta fram med underlag till debattartiklar

· Ta fram underlag inför möten med beslutsfattare och myndigheter och delta på dessa

· Ansvara för förbundets kommunikation gentemot opinionsbildare på förbundets Twitterkonto

Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du behöver ha en god kunskap om det svenska politiska landskapet och hur man navigerar i detta för att nå fram och kunna påverka. Du har relevant erfarenhet från ideell organisation, politiskt arbete eller byrå, med en utbildning inom statsvetenskap, kommunikation eller påverkansarbete.

Vill du vara med och påverka och göra skillnad i denna viktiga fråga? Varmt välkommen att skicka in din ansökan (CV +personligt brev) senast den 19 januari,

För mer information om rollen, vänligen kontakta Brightness rekryteringskonsult Susanne Ahlström.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.