Kommunikationsstrateg, Folksam

Folksam söker en erfaren och driven kommunikationsstrateg som vill vara med och utveckla vår interna kommunikation och få alla med på resan framåt.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Folksam är i en spännande fas präglad av utveckling och förändring. Nu söker vi en erfaren och driven kommunikationsstrateg som vill vara med och utveckla vår interna kommunikation och få alla med på resan framåt.

Som kommunikationsstrateg blir ditt uppdrag att stötta Folksams chefer och utveckla kommunikations system- och verktyg i syfte att skapa en ännu mer kommunikativ organisation. Du driver egna kommunikationsprojekt och går även in som kommunikationsansvarig i större strategiska, företagsövergripande projekt.

Rollen ingår i avdelningen Internkommunikation inom sektionen Koncernkommunikation. Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor på Bohusgatan 14, på Södermalm, i centrala Stockholm.

Om rollen

Rollen är omväxlande och du arbetar brett inom kommunikationsområdet med stort fokus på förändrings- och ledarkommunikation. Du arbetar både självständigt och i team. Arbetet består av både planerad långsiktig verksamhet och en händelsestyrd vardag.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

  • utveckla och tillgängliggöra Folksams kommunikationspalett med nya och fler verktyg och kanaler såsom digitala sändningar, film, workshops och utbildningar
  • vara kommunikationsstöd och ge rådgivning till chefer och företagsledning.
  • projektleda större kommunikationsinsatser samt ingå som kommunikationsansvarig i företagsövergripande, strategiska projekt.
  • producera och publicera innehåll för olika kanaler och målgrupper i olika format, såsom möten, digitala sändningar, film och intranät
  • ta fram, implementera och följa upp kommunikationsplaner.

Kandidatprofil

Kunskaper och erfarenheter

Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande inom kommunikationsområdet som har lång erfarenhet av både strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

Du har erfarenhet av att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer med seniora nyckelpersoner och av att arbeta nära och agera kommunikationsstöd till företagsledningar. Erfarenhet av ledningsgruppsarbete är meriterande.

Du är en duktig skribent som också är duktig på att kommunicera verbalt. Du är van vid, och bekväm med, att hålla presentationer och workshops. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att agera framför kameran.

Erfarenhet av att använda och utveckla rörliga medier som kanal är meriterande.

Det är vidare meriterande att ha erfarenhet av förändringskommunikation i stora komplexa organisationer.

För att trivas i rollen som kommunikationsstrateg behöver du vara kundorienterad och nyfiken, ha ett högt engagemang och god känsla för kommunikation som gör skillnad.

Som person är du orädd och trygg i din roll som kommunikatör. Du är en lagspelare som bidrar med din energi till teamet samtidigt som du har förmågan att lyssna in andra.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast 18 september 2022. Vi gör urval löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Kristina Lidvall, kristina.lidvall@brightness.se alt 0736-390941.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Lousie Andersson 070-831 61 33, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Välkommen med din ansökan!

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.