Kommunikatör med fokus på avtal och arbetsmarknad, Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund. Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Utöver våra yrkesverksamma medlemmar välkomnar Unionen även egenföretagare och studenter. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats i den privata sektorn kan vara medlemmar. Till exempel är många chefer medlemmar och en stor del av medlemmarna har utbildning från högskola eller universitet. Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Unionen är en medlemsstyrd organisation byggd på representativ demokrati. Vi är över 685 000 medlemmar och har medlemmar på ca 88 000 arbetsplatser. Av dessa är 27 000 förtroendevalda som verkar på ca 14 000 arbetsplatser

Som kommunikatör med fokus på avtal och arbetsmarknad kommer du att vara spindeln i nätet mellan olika grupperingar och nyckelpersoner kopplade till förhandlingsarbetet och fylla en viktig och efterfrågad roll i att synliggöra resultaten av förhandlingsarbetet. Du kommer att vara den kommunikativa länken mellan avdelningarna Avtal & Förhandling och Kommunikation och säkerställa att relevant material från Avtal & Förhandling kommuniceras ut till såväl våra medlemmar och förtroendevalda som till våra anställda. I rollen ska du självständigt och proaktivt planera och genomföra insatser samt redaktionellt producera innehåll som kommunikativt stödjer avtal och förhandlingsverksamhet till målgrupperna anställda, förtroendevalda och medlemmar. För att kunna ta fram kommunikation kring avtal och förhandlingsarbete kommer du att delta i för uppdraget relevanta arbetsgrupper och besluts forum.

I rollen rapporterar du till Sektionschef för medlems- och förtroendevaldkommunikation och blir en del av enheten för medlem, marknad och kommunikation.

Kandidatprofil

För att lyckas i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet av digital kommunikation och en förmåga och vilja att använda digitala möjligheter för att nå ut effektivt med kommunikation till målgrupperna.

Du är en erfaren kommunikatör och har en högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikationsområdet och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du gillar att vara spindeln i nätet. Du har lätt för att snappa upp vad som är viktigt och formulera detta i en budskapsplattform och sedan operativt målgruppsanpassa kommunikation kring detta.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i kunskapsintensiva organisationer med experter och en god förmåga att målgruppsanpassa kommunikationen.

Det är vidare meriterande med kunskap om svensk arbetsmarknad och erfarenhet av genomförande av avtalsrörelser. Du har en god förmåga att orientera dig i den struktur Unionens avtalsområden utgörs av. Det också meriterande att ha erfarenhet av medlemsburen verksamhet och att själv ha varit förtroendevald.

Som person är du strukturerad, initiativtagande och självgående, med en god förmåga att bygga relationer och du fokuserar på att leverera goda resultat. Du är flexibel och trivs i förändring men har samtidigt tålamod och förståelse för den demokratiska processen.

Du är van att arbeta självständigt och är duktig på att skapa väl fungerande relationer.

Kanske har du en bakgrund som pressekreterare eller kommunikatör där du tidigare kommunicerat kring liknande frågor. Vi söker dig som vill arbeta med kärnfrågor som gör skillnad för våra medlemmar.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor på Olof Palmes gata i centrala Stockholm. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö på Sveriges största fackförbund. I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Kristina Lidvall, kristina.lidvall@brightness.se alt 0736-390941.

Välkommen med din ansökan senast den 3/4.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.