LO söker Chefsekonom och tillika enhetschef

Landsorganisationen i Sverige, LO, är en facklig centralorganisation med 14 medlemsförbund och ca 1,5 miljoner medlemmar. Vi har till uppgift att leda och samordna förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. På kansliet i Stockholm arbetar ca 100 personer. Dessutom finns LO regionalt och lokalt genom LO-distrikten och LO-facken i kommunerna.

Som Chefsekonom och tillika enhetschef har du en mycket central roll på LO. Du arbetar nära LOs ledning med ansvar för policyutveckling och för att flytta fram LOs positioner som samhällsaktör.

Du leder en ny enhet som består av LOs utredningsverksamhet och policyutveckling inom ekonomisk politik, utbildning, arbetsmarknad, välfärd och socialförsäkring. Du kommer in i ett tidigt skede av den nya enheten och som enhetschef blir ditt uppdrag att forma och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Enheten har cirka 25 medarbetare som alla är experter inom sina områden.

En viktig del i rollen som LOs chefsekonom är att vara en av LOs talespersoner med ett tydligt uppdrag att flytta fram LOs position i samhällsdebatten.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av ledarskap, policyutveckling och opinionsbildning. För att lyckas i rollen som chefsekonom har du ett starkt driv för att ta en central roll i samhällsdebatten och möjligheten att påverka samhällsutvecklingen. Du är nationalekonom i botten och har en god känsla för politik och en mycket god förmåga att analysera utvecklingen på svensk arbetsmarknad och identifiera vilka politiska förändringar som är till fördel för LO-förbundens medlemmar.

Du är en erfaren och trygg chef som är van att leda experter. Du är bra på att tydliggöra den strategiska riktningen, göra prioriteringar och att delegera. Som person är du driven, innovativ och har förmåga att skapa ett kreativt och gott samarbetsklimat.

Du trivs i en komplex miljö där du har många kontaktytor. LO är en federation och en viktig del i uppdraget är att lyssna in och förankra med förbunden. Allt för att kunna skapa ny politik som gynnar LOs medlemmar på riktigt.

Som LOs chefsekonom har du ett stort mandat. Du rapporterar till Kanslichefen i operativa frågor och i politiska frågor direkt med LOs ledning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För mer information om rollen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn: 0707-323007 alt e-post: anna-karin.engvall@brightness.se. Sista ansökningsdag är 21 september 2021. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.