Marknadskommunikatör, Teknikföretagens Branschgrupper AB

Teknik gör världen bättre!

Teknikföretagens Branschgrupper är specialister på att driva bransch- och intresseorganisationer. Vi är 25 anställda och har vår arbetsplats i Teknikföretagens hus på Storgatan 5, i Stockholm. Vår uppgift är att ge våra kunder bästa möjliga förutsättningar att bli framgångsrika och nå sina mål. I dagsläget utgörs våra kunder av ett 30-tal självständiga bransch- och intresseorganisationer. Organisationernas verksamheter omfattar ca 800 medlemsföretag och över 1 700 kontaktpersoner i ledande ställning inom svensk industri. Våra medarbetare är duktiga på att sätta sig in i branschfrågor, men framför allt är de specialister på att hjälpa organisationerna att utvecklas. Vi sätter alltid organisationernas intressen först. När organisationerna är framgångsrika är vi framgångsrika.

Teknikföretagens Branschgrupper är ett helägt dotterbolag till Teknikföretagen. Branschgrupperna är ett kansli, dvs driver och utvecklar ett 30-tal ideella organisationer, se www.tebab.com

Om rollen

I arbetet som Marknadskommunikatör kommer du arbeta nära våra Branschansvariga för respektive organisation, skapa och genomföra kommunikations-, marknads- och aktivitetsplaner för flera olika medlemsföretag. Du kommer vidare ha en central roll i att samarbeta med Branschansvariga samt Branschkoordinatorer. Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Web (Word press)
 • Sociala medier
 • Eventplanering
 • Nyhetsbrev (Ungapped)
 • Viss administration

Ditt ansvar blir att få ihop helheten och arbeta med det som ger bäst effekt för kunden. En del av arbetet görs internt på egen hand eller tillsammans med kollegor, i en del uppgifter tar vi hjälp av en extern byrå och produktionsbolag. Vi anordnar också många olika typer av event, som mässor – nationellt såväl som internationellt, digitala och fysiska möten eller så kallade hybridmöten.

Vidare ser vi att du har:

 • Relevant högskoleutbildning, eller likvärdig, inom marknad och kommunikation
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Goda kunskaper inom Office 365 (Outlook, Excel, Teams, SharePoint och Onedrive)
 • Goda kunskaper i Adobe CC (främst Indesign, Photoshop och Premier Pro)
 • Vana av att arbeta med sociala medier samt SEO och Google Analytics

Meriterande om du har erfarenhet av mässhantering

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för branschfrågor och påverkansarbete. Som person är du en ”doer” med eget driv och samarbetsförmåga, du drivs av att hänga med och av att lära dig nya saker. Du är bra på att föra fram ett budskap och du är intresserad av att lära dig om olika branscher, deras möjligheter och utmaningar. Du sprider positiv energi runt dig och är duktig på att samarbeta med andra.

Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är:

RespekterandeVi tar in varandras kompetenser och synpunkter, mellan kollegor och mellan avdelningar. EngagerandeVi vet att vårt arbete har stor betydelse för industrin och för Sverige. Det är ett stort ansvar som ger oss energi och kraft. ProfessionellaVi ska vara fokuserade på att nå bästa resultat och vara effektiva på vägen dit. Vi ser en stolthet i att vara professionella i arbetets alla delar. ModigaVi vågar hitta nya och innovativa lösningar för att nå våra mål. Vi står upp för vår linje även när vi möter motstånd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och egen lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Om du vill höra mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Christina Freese Ingesson, VD Teknikföretagens Branschgrupper AB, 08-782 09 23 eller christina.freese@tebab.com

Anna-Karin Engvall, Senior Rekryteringskonsult, 070-732 30 07 eller anna-karin.engvall@brightness.se

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.