Mediestrateg press och opinion, Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Befattningen

Mediestrateg är en nyinrättad roll på Unionen och finns på sektionen för press och opinion på staben. Syftet är att ytterligare stärka det redan framgångsrika arbetet som en stark röst i samhällsdebatten. Mediestrategen rapporterar till press- och opinionschefen.

Ansvarsområden

Som mediestrateg press och opinion ansvarar du för att utifrån förbundets opinionsplan ta fram en årlig mediestrategi som säkrar ett långsiktigt och ihållande arbete och du gör löpande uppföljning, analys och utvärdering av mediearbetet. Du ansvar också för att omsätta förhandlingsresultat, statistisk och utredningar till nyheter och olika typer av uttag. 

I rollen ingår att snabbt och lätt ta fram tydliga målgruppsanpassade budskap, hitta relevanta vinklar och säkra synlighet och genomslag för Unionens frågor och dess företrädare. Du är en strategisk motor i att bedriva ett både långsiktigt och proaktivt mediearbete där smarta kanalval är en del av det dagliga arbetet. Som medarbetare i sektionen press och opinion blir du del av ett team där ni arbetar tillsammans samtidigt som du kommer arbeta nära funktioner i hela organisationen.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete med stort eget ansvar och engagerade kollegor med stort samhällsintresse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att utifrån styrdokument:

 • Ta fram mediestrategi och medieanalys och kontinuerligt följa upp och utvärdera arbetet
 • Identifiera nyheter och budskap utifrån olika underlag
 • Säkra och ständigt utveckla val av kanaler utifrån olika behov och målgrupper
 • Rådge hela organisationen i mediefrågor för ett sammanhållet press- och opinionsarbete.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i rollen som mediestrateg behöver du ha:

 • Stort intresse för att jobba med arbetsmarknadsfrågor med särskilt fokus på de frågor Unionen driver och kunskap om och förståelse för partsvärlden.
 • Stort kunnande och intresse för dagens snabbrörliga medielandskap och stor trygghet gällande medie- och kanalval i syfte att få bästa möjliga effekt och genomslag. 
 • Mycket god förmåga att bearbeta komplexa textmaterial och snabbt kunna omsätta detta till opinionsbildande texter och uttag i media. 
 • Dokumenterat god förmåga att snabbt och skarpt kunna analysera och utvärdera medieläget på både kort och lång sikt där särskild vikt läggs vid att skickligt kunna omsätta resultatet av analysen till press- och medieaktiviteter för Unionens räkning.  
 • God strategisk förmåga
 • God stilistisk förmåga.
 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Som person är du prestigelös med mycket god samarbetsförmåga. Du är van att ta ansvar, har en stark initiativkraft och god analytisk förmåga. Du har mycket gott omdöme och ett aktivt självledarskap. Ditt arbetssätt präglas av nyfikenhet och mod. Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten finns på Unionens förbundskontor i centrala Stockholm.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, så du är varmt välkommen att söka redan idag! Sista ansökningsdag är den 28 februari 2023.

Facklig kontaktperson är Lena Georgsson, 08-50415295 alt. Lena.Georgsson-Wirkkala@unionen.se

För mer information om rollen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Stutterheim, 0733162724 alt. kristina.stutterheim@brightness.se

Varmt välkommen att skicka in din ansökan ( CV + personligt brev).

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.