Näringspolitisk skribent, Skogsindustrierna

Skogsindustrierna är den svenska skogsindustrins branschorganisation och representerar ca 220 företag som förädlar trä till fossilfria och förnybara material och produkter. Organisationens uppdrag är att verka för konkurrenskraftiga villkor för medlemmarna samt skapa insikt om bioekonomin och värdet av biobaserade produkter. Skogsindustrierna ska också bidra till att skapa förtroende för skogsnäringen som en ansvarsfull part i en hållbar utveckling och vara en plattform för branschens gemensamma frågor och utveckling. I Skogsindustrierna ingår verksamheten Svenskt Trä, som har i uppdrag att sprida kunskap om trä, träprodukter och träbyggande för att främja ett hållbart samhälle och en livskraftig sågverksnäring. Det gör vi genom att inspirera, utbilda och driva teknisk utveckling. Läs mer på skogsindustrierna.se 

Är du vår nya näringspolitiska skribent?

Har du god kunskap om den politiska processen och beslutsfattande på både EU-, riksdags- och regeringsnivå? Är du duktig på att kommunicera komplicerade frågor på ett enkelt sätt? Är du en vass skribent på både svenska och engelska?

Är du dessutom en drivande, engagerande och resultatorienterad person som attraheras av Skogsindustrins framtidagenda med fokus på klimat, cirkularitet och biologisk mångfald? Välkommen att söka tjänsten som näringspolitisk skribent hos oss. 

Om rollen

I den nyinrättade rollen som Näringspolitisk skribent ska du driva och utveckla Skogsindustriernas näringspolitiska påverkansarbete. Detta genom att stötta både den näringspolitiska avdelningens sakkunniga och kommunikationsavdelningens medarbetare med analys, planering och genomförande. En väsentlig del av rollen omfattar produktion av olika typer av texter. Rollen förutsätter att du är en mycket god skribent på både svenska och engelska.

Tjänsten är placerad på vår näringspolitiska avdelning som består av elva medarbetare i Stockholm. Du rapporterar till vår näringspolitiska chef. Du samarbetar med ett stort antal olika personer i hela vår organisation, inte minst våra medarbetare i Bryssel samt kommunikationsavdelningen, och du har en viktig samordnande roll mellan avdelningarna.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Identifiera både möjligheter och potentiella risker i vårt opinions- och påverkansarbete.
 • Stötta organisationen i strategiska och taktiska val kring påverkansarbetet i politiska sakfrågor.
 • Utveckla budskap och argumentation i näringspolitiska frågor.
 • Skriva rapporter, ”white papers”, debattartiklar och liknande texter.
 • Samordna påverkansarbete och opinionsbildning 

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du bland annat:

 • Relevant akademisk examen inom exempelvis statskunskap eller ekonomi.
 • Gedigen erfarenhet/kunskap om den politiska beslutsprocessen samt opinionsbildning och påverkansarbete.
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.
 • Stor erfarenhet av att utveckla budskap samt producera informations- och opinionsbildande texter.
 • Stark kommunikativ och relationsskapande förmåga, med vana av att navigera bland många olika intressenter.
 • Erfarenheter och kunskaper inom skogsnäringens intressepolitiska frågor är meriterande.

Vidare har du ett proaktivt, framåtblickande och strukturerat arbetssätt som ger utrymme för att både arbeta långsiktigt och händelsestyrt. Du är en god lagspelare med hela organisationen och dess medlemmar i fokus för ditt arbete. 

Ytterligare information & ansökan

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på Skogsindustriernas kontor i Näringslivets hus på Östermalm i Stockholm. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För ytterligare information, kontakta Kristofer Myrevik, 070-306 43 17, kristofer.myrevik@brightness.se 

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) som vi gärna vill ha senast 1 augusti via länken nedan. Ansökan mottages enbart på detta sätt.

ANSÖK HÄR

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.