Pressekreterare, Unionen

Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

nn

I rollen som pressekreterare tillhör du sektionen Press och Opinion som ingår i staben. Arbetet leds av press- och opinionschefen. Du har ett stort fokus på det proaktiva löpande mediearbetet för att sätta bilden av Unionen genom förbundets opinionsbildande arbete i relevanta kanaler, samt hanterar det reaktiva. I rollen ingår också att ha pressjour samt att medie- och budskapsträna och stödja Unionens talespersoner i mediefrågor. Vi erbjuder dig ett arbete med stort eget ansvar i en miljö som befinner sig i utveckling med engagerade kollegor med stort samhällsintresse. Tjänsten är placerad på Unionens förbundskontor centralt i Stockholm.

nn

Vem är du?

n

För att lyckas och trivas i det här uppdraget krävs det att du har jobbat som pressekreterare och är trygg och självständig i rollen. Det innebär att du:

  n

 • har god erfarenhet av mediebearbetning och medierelationer
 • n

 • är en skicklig skribent med förmåga att på kort tid skapa målgruppsanpassad kommunikation i form av tex debattartiklar och budskapsdokument
 • n

 • har intresse och erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor och svensk politik
 • n

 • har digital kompetens och erfarenhet av opinionsbildning i sociala medier
 • n

 • har relevant utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande
 • n

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och är prestigelös i ditt arbete. Du är snabb, bra på att sälja in nyheter och gillar att arbeta i förändring. Du har förmåga att se helheten, tänka utanför ramarna och gilla att jobba målstyrt. Du är en modig och kreativ person med gott omdöme och ett aktivt självledarskap. Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

nn

Övrigt

n

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten finns på Unionens förbundskontor i centrala Stockholm.

nn

Fackliga kontaktperson är Lena Georgsson Wirkkala, 08-50415295 ,Lena.Georgsson-Wirkkala@unionen.se,

nn

För mer information om rollen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristina Stutterheim, 0733162724 alt. kristina.stutterheim@brightness.se

nn

Varmt välkommen att skicka in din ansökan ( CV + personligt brev) senast den 28/2.

nn

,Ansök här

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.