Senior projektledare till Skogsindustrierna

Skogsindustrierna är den svenska skogsindustrins branschorganisation och representerar ca 220 företag som förädlar trä till fossilfria och förnybara material och produkter. Organisationens uppdrag är att verka för konkurrenskraftiga villkor för medlemmarna samt skapa insikt om bioekonomin och värdet av biobaserade produkter. Skogsindustrierna ska också bidra till att skapa förtroende för skogsnäringen som en ansvarsfull part i en hållbar utveckling och vara en plattform för branschens gemensamma frågor och utveckling. I Skogsindustrierna ingår verksamheten Svenskt Trä, som har i uppdrag att sprida kunskap om trä, träprodukter och träbyggande för att främja ett hållbart samhälle och en livskraftig sågverksnäring. Det gör vi genom att inspirera, utbilda och driva teknisk utveckling. Läs mer på skogsindustrierna.se 

Är du vår nya projektledare?

Har du gedigen erfarenhet av projektledning inom kommunikationsområdet och dessutom tidigare erfarenhet från skogs- eller träindustrin? Är du en fena på att planera och driva både mindre och större kommunikationsprojekt från a till ö?

Är du dessutom en drivande, engagerande och resultatorienterad person som attraheras av Skogsindustrins framtidagenda med fokus på klimat, cirkularitet och biologisk mångfald? Välkommen att söka tjänsten som Senior projektledare hos oss. 

Om rollen

Vi söker nu en senior projektledare med gedigen erfarenhet av projektledning inom kommunikationsområdet, gärna med fokus på opinionsbildande verksamhet. I denna roll ska du utveckla, driva och leda olika projekt och aktiviteter inom ramen för kommunikationsavdelningens uppdrag. Dina kontakt- och samarbetsytor sträcker sig från allt mellan kollegor i hela vår organisation och bland våra medlemsföretag till byråer och andra leverantörer. Du rapporterar till Skogsindustriernas kommunikationschef och ingår i vår kommunikationsavdelning som består av nio erfarna och kompetenta medarbetare som alla brinner för vår bransch.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Utveckla och leda både kort- och långsiktiga kommunikationsinsatser med olika syften, exempelvis för ett ökat träbyggande, inspirationskampanjer för hemmasnickaren eller opinionsbildning med utgångspunkt i Skogsindustrins Framtidsagenda
 • Utveckla och leda olika kommunikationsinsatser för att stärka opinionen kopplat till politiska processer i våra prioriterade frågor
 • Projektleda utveckling av olika kommunikationskanaler
 • Projektleda mässor och större event
 • Genomföra opinions- och marknadsundersökningar
 • Kravställa och kvalitetssäkra byråer och andra leverantörer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du bland annat:

 • Relevant akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning inom kommunikation/marknadsföring.
 • Minst åtta till tio års arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet samt erfarenhet av arbete i skogs- och/eller träindustrin. 
 • Stark kommunikativ och relationsskapande förmåga, med stor vana av att navigera bland många olika intressenter.
 • Kunskap om, och erfarenhet av, opinionsbildning och påverkansarbete.
 • En driven penna och ett gott öga även för visuell kommunikation.

Vidare har du ett strukturerat arbetssätt med hög arbetskapacitet samt förmåga att växla mellan långa och korta perspektiv i ditt arbete. Du är en lagspelare som gillar att få olika människor och kompetenser att samverka med fokus på måluppfyllelse. Samtidigt har du ett gott självledarskap och är duktig på att hålla fokus i en verksamhet med oändliga möjligheter, samt skapa engagemang och arbetsglädje hos människor runt omkring dig.

Ytterligare information & ansökan

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på Skogsindustriernas kontor i Näringslivets hus på Östermalm i Stockholm. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För ytterligare information, kontakta Kristofer Myrevik, 070-306 43 17, kristofer.myrevik@brightness.se 

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) som vi gärna vill ha senast 1 augusti via länken nedan. Ansökan mottages enbart på detta sätt.

ANSÖK HÄR

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.