Affärsområdeschef och seniorkonsult Public Affairs

Vill du vara rådgivare till kunder som driver Sveriges största samhällstransformation? Kan du dessutom leda och utveckla redan vassa kollegor på en reformpositiv kommunikationsbyrå? 

Reform Society är en av Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kommunikation och politiskt reformarbete. Våra kunder finns bland arbetsmarknadens parter, näringslivet och civilsamhället som strävar efter att vara hållbara samhällsbyggare. Med en kombination av djup branschkunskap, politisk erfarenhet, affärsförståelse och ett starkt engagemang för samhällsförändring hjälper vi våra kunder att synas, verka och påverka på nationell och lokal nivå. Det gör vi som rådgivare inom public affairs, public relations, opinionsbildning och anseende för att förändra attityder, förbättra kunskap eller förflytta positioner. 

Är du vår nya kollega? 

Nu söker vi en seniorkonsult inom public affairs som har erfarenhet av energi- och/eller industrisektorn och som är redo för en roll som affärsområdeschef. Du har sannolikt erfarenhet från liknande roller på byrå- eller kundsidan.

Som affärsområdeschef för Samhällsbyggnad ansvarar du för den samlade affären med försäljning och utveckling av byråns kundportfölj inom energi-, industri- och infrastruktur. Du är även en engagerande chef och ledare för andra konsulter i affärsområdet och deltar i Reform Societys byråledningsgrupp. Som seniorkonsult är du rådgivare till företag och organisationer som är nyckelaktörer inom hållbar samhällsbyggnad med tyngdpunkt på energi och infrastruktur. Du bidrar med förståelse för och kunskap om det politiska landskapet och opinionsläget och kan förena ditt samhällsintresse med konsultrollens affärsmannaskap. Dina arbetsuppgifter omfattar såväl att utkristallisera strategier som att ansvara för genomförande. Till din hjälp har du engagerade kollegor med flera olika spetskompetenser inom allt från statistik och analys till kreativitet, kampanjteknik och digitala medieköp. 

Vem söker vi?

Du är en initierad rådgivare som snabbt vinner förtroende genom både strategisk briljans och operativ precision. Du har mycket god förståelse för konsultaffären och förmåga att se affärsmöjligheter i policyfrågor och opinionsströmningar. Ditt sätt att leda skapar engagemang hos både uppdragsgivare och kollegor. Du har ett stort samhällsintresse och god förståelse för vad som krävs för att lyckas förflytta opinioner och driva förändring i dagens kommunikationslandskap. De förmågor och erfarenheter vi bedömer krävs för att lyckas är:

 • Mycket god förståelse för triaden politik, näringsliv och kommunikation 
 • Förmåga att bygga långsiktiga och förtroendefulla relationer
 • Erfarenhet av coachande ledarskap och förmåga att se och lyfta kollegor
 • Kunna analysera och strukturera problem för att hitta lösningar 
 • Erfarenhet av sälj- och pitcharbete för nya uppdrag
 • God skribent och flytande i svenska och engelska
 • Förmåga att leverera i rätt tid och med hög kvalitet 
 • Gärna tidigare erfarenhet av konsultyrket

Det vi erbjuder:

 • En reformoptimistisk påverkansbyrå med en tydlig förändringsmodell och starkt track record
 • Ambitiösa uppdragsgivare som bidrar till en hållbar samhällsutveckling
 • Komplexa och utmanande uppdrag med stor spännvidd över affärs-/verksamhetskritiska frågor
 • En dynamisk arbetsplats som präglas av högt engagemang, innovationsdriv och samhällspatos
 • Delaktighet i att utveckla vårt erbjudande och våra processer.
 • Kollegor av (nästan) alla partifärger och vassa specialister som samarbetar i helintegrerade kommunikationsuppdrag
 • En arbetsgivare som tecknat kollektivavtal, har en värdegrund som präglar det dagliga arbetet, eftersträvar mångfald och ett hållbart arbetsliv

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Reform Society har kollektivavtal med Unionen och lokal fackklubb. Vi ser fördelarna av mångfald när det gäller kompetenser och bakgrunder och vi vill bli ännu bättre på att spegla så många perspektiv som möjligt inom vår verksamhet. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Efter en urvalsprocess kommer ett arbetsprov att genomföras. Varmt välkommen med din ansökan senast den 20:e maj.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Brightness Executive Search. Varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Kristina Stutterheim (kristina.stutterheim@brightness.se / 07331262724)  

Har du frågor om arbetsplatsen är du välkommen att kontakta ordförande för fackklubben Lovisa Lindvall (lovisa.lindvall@reformsociety.se).

Om oss

Reform Society vill bidra till ett mer jämlikt, jämställt och hållbart samhälle och vi tror på de mångas engagemang och initiativkraft. När reformoptimister vill skapa, utmana, förbättra, accelerera och förverkliga samhällsförändring finns vi här. Oavsett om det handlar om opinion, perception eller politik. Oaktat om det gäller kunder, patienter, medlemmar eller medborgare. Därför erbjuder vi kommunikationstjänster som spänner över politik, teknik och kreativitet. Idag är vi en byrå med + 50 medarbetare med spetskompetens inom datadriven analys, public affairs, public relations, storytech, aktivering och engagemangsdrivna kampanjer. Våra kunder finns inom områdena Hälsa, Organisationer och Samhällsbyggnad. Huvudkontoret finns i Gamla stan, Stockholm, med en filial i Göteborg. Läs mer om oss på reformsociety.se.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.