Förhandlingschef, Vårdförbundet

Vårdförbundet är i ett spännande skede för medlemmarnas villkorsutveckling.  Vi söker dig som verkligen gillar förhandlingschefsuppdraget och vill fortsätta skapa goda villkor för de livsviktiga yrkena inom vården. Vill du vara med och bygga framtidens kollektivavtal och partsrelationer i sjukvården för Vårdförbundets medlemmar?

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 117 000 medlemmar som arbetar för ett hållbart yrkesliv, högre löner, bättre karriärmöjligheter och en personcentrerad vård. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utveckling av professionerna.

Då den nuvarande förhandlingschefen går i pension söker nu Vårdförbundet en ny förhandlingschef som ska leda enheten och fortsätta arbetet att skapa bättre villkor för medlemmarna.  

Om rollen

Som Förhandlingschef på Vårdförbundet har du det övergripande ansvaret för förbundets förhandlingsarbete och position som arbetsmarknadspart. Tillsammans med den biträdande enhetschefen leder du enheten Villkor och förhandling bestående av 14 medarbetare.

I enhetens uppdrag ligger att förhandla, vårda, och utveckla förbundets kollektivavtal löpande. Det sker i nära dialog med förbundsstyrelsen och övriga demokratiska forum. Ni ger råd till förbundsstyrelsen och stöd i strategiskt viktiga frågor som rör förhandling-, villkors- och organisationsfrågor. Enheten samarbetar, informerar och stödjer kansliets ombudsmän och medlemsrådgivare som finns i andra enheter i frågor inom era ansvarsområden. Ni stödjer arbetet med lokala tvister och driver centrala tvister och mål i domstol. En viktig förutsättning för att lyckas i ert uppdrag är en god och aktiv omvärldsbevakning, brett nätverk och chefsmeriter.

Enheten representerar i ett flertal externa sammanhang för arbetsmarknaden som exempelvis TCO, PTK och OFR. Vårdförbundet sluter centrala kollektivavtal med bland annat SKR, Sobona, Almega-Vårdföretagarna och Kompetensföretagen samt finns representerat i internationella organ.

Du har en plats i Vårdförbundets ledningsgrupp där du bidrar till hela kansliets utveckling. Du har ett nära samarbete med Vårdförbundets förbundsordförande och får ditt förhandlingsmandat från förbundsstyrelsen.  

Kandidatprofil

Vem är du?

Du är en skicklig, erfaren och orädd förhandlare med erfarenhet av att ha förhandlat kollektivavtal på central nivå. Du är lyhörd och har god förmåga att samspela och bygga goda samarbeten med både förbundsstyrelse och lokal organisation. Du är en trygg ledare, som förutom att leda enheten vill bidra till hela förbundets bästa i Vårdförbundets ledningsgrupp. Du har en god förmåga att bygga tillit och långsiktiga relationer samtidigt som du är uthållig och lösningsfokuserad för att med ett stort engagemang skapa de allra bästa villkoren för Vårdförbundets medlemmar.

Du har en akademisk examen och du delar de fackliga värderingarna och värnar den svenska modellen. Framför allt så vill du vara med och bygga de allra bästa förutsättningarna för de livsviktiga yrkena inom vården!

Erfarenheter och kunskaper

  • Erfarenhet av att förhandla centrala kollektivavtal
  • Erfarenhet av att vara chef och gärna arbetat i en ledningsgrupp tidigare och därmed tagit ansvar för hela organisationen
  • Meriterande med bakgrund från facklig organisation
  • Samhällsorienterad, med hög kännedom av svenska modellen och kunskap om partssystemet
  • Etablerat nätverk inom partsvärlden
  • Erfarenhet från kommun och region är meriterande
  • Akademisk examen

Övrigt:

Akademikerföreningen och Unionenklubben vid Vårdförbundet nås via växeln 0771-420 420.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För ytterligare information, kontakta Susanne Ahlström, 070-6044297, susanne.ahlström@brightness.se

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) senast den 11 augusti.

ANSÖK HÄR

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.