Avdelningschef teknik och ateljéer

Upplevelser som drabbar och dröjer sig kvar – oavsett vem du är eller var du bor. Med 219 lokala riksteaterföreningar finns vi alltid nära. Vår vision är att erbjuda högkvalitativ scenkonst för alla överallt. Riksteatern är Sveriges största producerande turnéteater. Riksteatern når varje år närmare en halv miljon människor över hela landet. 

I Riksteaterns verkstäder och ateljéer tar produktionerna visuell och rumslig form genom såväl tillverkning av dekor, kostymer, mask som genom ljus-, ljud och scenteknik. I nära samarbete med konstnärer och annan personal på teatern utvecklar vi teknisk expertis, erfarenhet och materialkännedom med ekonomisk, ekologisk, social och kulturell hållbarhet i fokus. Avdelningen är indelad i fyra enheter; Kostym och Rekvisita, Scenteknik, Ateljé och verkstäder, Ljud, ljus och bild. Vi erbjuder spetskompetens inom våra områden och har bred erfarenhet av att leverera turnerande scenkonst av högsta kvalitet. Avdelningen består av ca 40 medarbetare och utökas med nästan det dubbla under varje turnéperiod.  

Nu söker vi dig som ska leda avdelningen och tillsammans med chefer och medarbetare fortsätta utvecklingen av den här mångfacetterade och förutsättningsskapande verksamheten. 

Vad är viktigt i den här funktionen? 

I rollen som avdelningschef skapar du helhetssyn och delaktighet hos avdelningens enhetschefer och ert gemensamma ledarskap motiverar avdelningens medarbetare till att leverera enligt uppdrag och till att nå avdelningens mål och de gemensamma målen för hela Riksteatern. Arbetsmiljöfrågor är centrala i vår turnerande verksamhet och förmåga att förstå bredden av kompetens och erfarenheter som finns inom avdelningen. Vi söker dig som kan fortsätta att inspirera den här välfungerande avdelningen framåt.  

Som del i Riksteaterns ledningsgrupp arbetar du tillsammans med övriga chefer med de samhällsutmaningar som finns och som påverkar folkrörelsens plats i samhällsbygget, likväl som konsten och kulturens betydelse för den enskilda människan och för demokratin. Med stort driv bidrar du i det strategiska arbetet och leder själv olika utvecklingsinitiativ. Den tekniska chefen är också en viktig talesperson i mer övergripande sammanhang inom Riksteatern och i externa sammanhang.   

Vi söker dig som har 
  • Tidigare chefserfarenhet och arbete i ledningsgrupp, gärna erfarenhet av att leda chefer 
  • Arbetat inom en scenkonstorganisation eller annan upplevelsebaserad verksamhet och gärna erfarenhet från folkrörelse/civilsamhället 
  • Gedigen erfarenhet av budgetarbete, ekonomisk rapportering och av arbete i ekonomi- och prognosverktyg 
  • Intresse för teknisk utveckling, innovation och lärande 
  • Erfarenhet från turnerande verksamhet 
  • Stor lyhördhet och anpassar ditt sätt att kommunicera till situation och målgrupp. Mycket god kommunikativ förmåga i tal som i skrift.  
  • Högskoleexamen eller motsvarande samt talar och skriver både svenska och engelska  

Personliga egenskaper som vi ser är extra viktiga för rollen är: tydlighet, prestigelöshet och i hög grad vara utvecklingsorienterad. Eftersom Riksteatern är en folkrörelse och en scenkonstinstitution med en central position i branschen krävs ett samarbetsinriktat arbetssätt.  

Övrigt 

Du rapporterar till VD. Tjänsten en tillsvidaretjänst på heltid, med provanställning 6 månader. Resor ingår i tjänsten och visst kväll- och helgarbete kan förekomma. Riksteatern tillämpar individuell lönesättning 

Fackliga kontaktpersoner: Nils Ryding Abelli, fackförbundet Scen & Film avd 15. nils.rydingabelli@riksteatern.se   tel:073 063 66 01.  

Om ansökan: I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För mer information kontakta Kristina Stutterheim kristina.stutterheim@brightness.se  tel:073-3162724  

Varmt välkommen med din ansökan (CV och kort personligt brev) senast den 20 oktober.   

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.