Kommunikationsansvarig till Eleda

Eleda bygger infrastruktur som är kritisk för samhället. Vi står för hållbart företagande, hållbart samhällsbygge och vi gör Sverige bättre.

Eleda bildades 2017 och vi har huvudkontor i Stockholm. Vi verkar genom framgångsrika, regionala infraservice- och anläggningsbolag i regioner över hela Sverige och i Norge. Bygget av Eleda har varit en förvärvsresa och genom våra bolag har vi idag en omsättning om drygt 13 miljarder SEK och omkring 2 600 medarbetare i koncernen. Vårt tjänsteutbud är såväl brett som specialiserat och sträcker sig från hela entreprenader till mindre projekt.

Eleda drivs genom en modell där beslutsfattande inom gruppen är decentraliserat. Alla våra bolag styrs alltså självständigt och med individuella resultatansvar samt med målsättningen att vara den ledande aktören på sina respektive lokala marknader. Bolagen stöttas av en liten central organisation, då Eledamodellen präglas av en stark entreprenörsanda, vilken säkrar kvalitet, engagemang och motivation i alla led.

Nu söker vi kommunikationsansvarig till den centrala organisationen.

Om rollen

Det är en nyinrättad roll som på koncernledningsnivå ska säkra en sammanhållen kommunikation och tydlig bild av Eleda internt och externt. Den är strategisk och operativ där vi redan idag har identifierat många behov, men för rätt kandidat kommer det också finnas stor möjlighet att forma rollens innehåll framåt. Du rapporterar till vår hållbarhetschef och kommer att arbeta utifrån vårt kontor i centrala Stockholm tillsammans med övriga 7 kollegor på koncernnivå.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunikationsansvarig är ditt huvudsakliga ansvar att utveckla och driva kommunikationen externt och internt, strategiskt såväl som operativt.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram och implementera Eledas kommunikationsstrategi
  • Identifiera och vid behov ta fram övriga kommunikativa styrdokument och plattformar
  • Samordna och säkra en sammanhållen kommunikation tillsammans med bolagen som ingår i koncernen
  • Projektleda olika kommunikationsinsatser
  • Stötta koncernledningens behov av underlag, presentationer och material med produktion i ord och bild
  • Ansvara för mediebevakning och mediekontakter
  • Planera, producera och publicera innehåll i sociala medier
  • Skriva och redigera texter till underlag, presentationer, sociala medier
  • Bidra till planering av större möten och ta fram och hålla i presentationer under desamma

Din profil Vi söker dig erfarna kommunikatör som har jobbat med de flesta discipliner inom kommunikation och som är trygg i att självständigt leda ett varierat kommunikationsarbete och själv identifiera behov. Du trivs med att ena stunden ta fram strategier och planer och i den andra skriva och formge material med kort deadline. Du är en vass skribent oavsett kanal och kan arbeta med form, bild och rörligt på minst en grundläggande nivå.

Som person är du självgående, nyfiken, initiativrik och modig. Du gör hellre och korrigerar efteråt, än väntar in de perfekta förutsättningarna. Du har lätt att skapa relationer, samarbeta och trivs när det är snabbt tempo och förutsättningar som förändras.

Vi tror att du har arbetat med kommunikation i minst 5-10 år i olika miljöer. Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation. Önskvärt är att du har erfarenhet av hållbarhetskommunikation eller intresse av området.

I den här rekryteringen arbetar vi med Brightness Executive Search. Välkommen att kontakta Kristina Stutterheim för mer information om tjänsten på 0733162724 eller kristina.stutterheimbrightness.se.

Sista ansökningsdag är 20 mars men vi intervjuar löpande.

Detta uppdrag är nu avslutat.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.