Kommunikativ Verksamhetscontroller

Verksamhetscontroller, Vårdförbundet

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du en analytisk och kommunikativ person som älskar att göra det komplexa enkelt och begripligt? Är du övertygad om att helheten aldrig blir bättre än delarna i en verksamhet? Har du förmåga att se både möjligheter och potential samt identifiera målkonflikter och risker? Välkommen att söka jobbet som Verksamhetscontroller på Vårdförbundet.

Som Verksamhetscontroller kommer du att spela en central roll i förbundets ledning och styrning. Du kommer att arbeta med att sammanställa och strukturera den övergripande berättelsen om Vårdförbundets riktning och mål, samt stödja våra avdelningar och enheter i att formulera och prioritera strategier för måluppfyllelse. Det ska vara enkelt för hela organisationen att se vägen framåt.

Du är en del av vår enhet ”Ledning och samordning” och rapporterar till stabschefen, men arbetar också mycket nära hela Vårdförbundets ledning och förbundsstyrelse med verksamhetsuppföljning och rådgivning. I utvecklingen av vår styrmodell, verksamhetsplanering och måluppföljning är du en nyckelperson. I tjänsten ingår även ett övergripande ansvar för förbundets samlade hållbarhetsarbete.

För att bli framgångsrik i denna roll krävs det att du är en analytisk, kommunikativ och relationsorienterad person med förmåga att göra det komplexa enkelt. Du har djup förståelse för kultur och processer i idéburna organisationer. Du drivs av att säkerställa att alla delar i verksamheten bidrar till mål och vision. Och du har god förmåga att både identifiera och presentera insikter och slutsatser av såväl interna som externa faktorer som påverkar förbundets arbete. Du är en person som kollegor lyssnar på och inspireras av.

Vi söker dig som har:

• Relevant utbildning inom ekonomi och/eller management/organisation, gärna kompletterat med kommunikation.
• Erfarenhet av arbete med styrning, uppföljning och ledning i idéburna organisationer. Gärna även utvecklingsarbete inom samma område.
• Erfarenhet av att identifiera, sammanställa och kommunicera insikter och slutsatser av såväl interna som externa faktorer som påverkar organisationens verksamhet.
• Erfarenhet av att utgöra stöd till ledningen med att identifiera möjligheter och potential samt målkonflikter och risker för organisationen.
• Intresse för arbete med hållbarhetsfrågor.
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm. Vi tillämpar förtroendearbetstid.

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas. Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Fackliga kontaktpersoner
Unionenklubben: Barbro Englesson, 063-14 29 39, 073-679 86 69
Akademikerföreningen: Tomas Persson, 08-14 78 82

Ytterligare information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För mer information, kontakta Kristofer Myrevik, 070-306 43 17, kristofer.myrevik@brightness.se.

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.