Sakkunnig forskning och vård till Hjärt-Lungfonden

Fler människor lider och dör av hjärt- och lungsjukdomar än av något annat, i Sverige och i världen. Gammal eller ung, rik eller fattig – vem som helst kan drabbas. Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt- och kärlsjukdom. Ingen ska bli lämnad ensam med saknaden efter en mamma, en pappa, ett barn eller en partner. Det är den drömmen vi på Hjärt-Lungfonden kämpar för varje dag. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2023 delade vi ut ca 594 miljoner kronor till vinnande forskning.

Är du vår nya medarbetare?

Har du gedigna akademiska meriter inom naturvetenskap, till exempel medicin eller vård? Har du god kunskap om processer och beslutsfattande inom både akademi/forskarsamhället och politiken? Är du dessutom en kommunikativ person som är duktig på att utveckla relationer?

Då kanske tjänsten som Sakkunnig forskning och vård på Hjärt-Lungfonden är nästa steg i karriären?

Om rollen

Sakkunnig forskning och vård är en nyinrättad roll på Hjärt-Lungfonden. Vi söker dig som vill vara med och utveckla det viktiga påverkansarbetet inom forskning och vård. Rollen innehåller flera delar där grunden förstås är att hålla organisationen uppdaterad kring aktuella forskningsfrågor inom vårt intresseområde. I denna roll kommer du, både själv och tillsammans med andra, arbeta med påverkan gentemot bland annat politiker, myndigheter och akademi. Tjänsten är placerad på forskningsavdelningen som består av åtta personer och du rapporterar till forskningschefen. Du blir även en del av vår tvärfunktionella påverkansgrupp och i ditt löpande arbete samverkar du med olika delar av organisationen samt ett stort antal externa intressenter.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Genomföra utredningar och analyser inom aktuella nationella och internationella forskningspolitiska frågor relaterade till våra intresseområden, samt ge rekommendationer om åtgärder.
 • Löpande bevaka aktuella frågor, utredningar och remisser kring våra intresseområden.
 • Skriva remissvar.
 • Delta i diskussioner och arbete med vårt forskningsråd, t ex kring forskningsstrategin, site-visits, hearings etc.
 • Producera underlag till, och delta i möten med, politiker, myndigheter och andra externa beslutsfattare.
 • Samverka med relevanta patientföreningar. 
 • Löpande bevaka vad andra forskningsfinansiärer (både statliga och privata) fokuserar på.
 • Delta vid medicinska möten och konferenser för att följa diskussionen kring forskning och vård.
 • Representera Hjärt-Lungfonden i olika externa forum och styrgrupper.
 • Samverka och dela kunskap internt till våra olika avdelningar efter deras behov.

Vem är du?

För att vara kvalificerad för rollen krävs:

 • Akademisk examen inom naturvetenskap/medicin/våd. Doktorsexamen är meriterande.
 • Flera års arbetslivserfarenhet från forsknings- och/eller vårdfrågor med bland annat politiska beslutsfattare, myndigheter och akademi/universitet som målgrupper.
 • Gedigen erfarenhet av nätverksbyggande och av att skapa och utveckla relationer med både interna och externa intressenter.
 • Erfarenhet av att skriva primärt fackrelaterade texter (rapporter, underlag, remissvar) med förmåga till anpassning efter målgrupp/mottagare.
 • God kunskap om kultur, processer och beslutsfattande i akademi/forskarsamhället och politiken.

För att lyckas i rollen behöver du:

 • Ha en god kommunikativ förmåga, såväl muntligt som skriftligt, med fallenhet och intresse för att skriva. Kunna kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.
 • Vara strukturerad och kunna prioritera samt ha ett helhetsperspektiv i allt du gör.
 • Vara noggrann och förstå hur delar bygger helhet, men inte fastna i detaljer när inte så behövs.
 • Ha en förmåga att växla mellan korta och långa perspektiv i olika uppgifter och frågeställningar.
 • Vara trygg i dig själv och ha ett gott självledarskap utifrån givna mål och ramar.

Att arbeta på Hjärt-Lungfonden 

Hjärt-Lungfonden har ett 60-tal medarbetare med olika kompetenser, erfarenheter, bakgrunder och personligheter. Vi är en värderingsstyrd organisation där våra värdeord Trovärdig, Omtänksam och Nytänkande genomsyrar allt vi gör. 

Hos oss på Hjärt-Lungfonden kommer du vara del att ett lojalt och engagerat team som brinner för en värld fri från hjärt- och lungsjukdomar. I denna roll kommer du genom ditt arbete verkligen kunna göra skillnad och få möjlighet att vara del av en platt, vänlig och värderingsdriven organisation. Vår arbetsplats är helt tobaks- och nikotinfri och vi har förmånliga arbetsvillkor.

Vi välkomnar alla olikheter och är övertygade om att mångfald berikar våra perspektiv, förbättrar våra resultat och får oss att trivas bättre. Vi uppmuntrar alla sökande som uppfyller rollens kvalifikationer – oavsett könsidentitet, bakgrund, funktionsvariation, etnicitet och ålder.

Ytterligare information & ansökan

Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För ytterligare information, kontakta Kristofer Myrevik, 070-306 43 17, kristofer.myrevik@brightness.se 

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) snarast möjligt, dock senast den 30 april via länken nedan. Ansökan mottages enbart på detta sätt.

ANSÖK HÄR

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.