Kommunikationschef till Nyköpings kommun

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare. Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice. Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.  

Nu söker vi en ny kommunikationschef 

Har du en genuin förmåga att med kommunikation som verktyg stärka oss som kommun, har du ett ledarskap som stärker medarbetarnas förutsättningar att bli sitt bästa och en förmåga att skapa och utveckla starka relationer samt ett genuint kundfokus? Vill du dessutom använda dina förmågor i en kommun som växer? Kom och jobba med oss i Nyköping! 

Avdelningen Kommunikation & Kundservice har cirka 40 medarbetare som leder och samordnar kommunens interna och externa kommunikationsarbete samt gemensamma kundservice och internservice. Ansvaret omfattar innehåll i och utveckling av kanaler, innehåll och formgivning, strategiskt och operativt kommunikationsstöd i alltifrån byggprojekt till förändringsarbeten, kriskommunikation och ledningsstöd. På avdelningen kan vi utföra det mesta med egna kompetenser. 

Om rollen

Du är ytterst ansvarig för att på strategisk nivå driva och utveckla kommunikationsarbetet och leda avdelningen tillsammans med din ledningsgrupp. Du har 11 direktrapporterande varav 2 chefer samt 9 strateger och kommunikatörer. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp som tillsammans tar ansvar för hela kommunens verksamhet. 

Du äger kommunens kommunikationsprocess som ska vara effektiv, präglas av öppenhet och transparens där offentlighetsprincip och meddelarfrihet för alla anställda är självklara utgångspunkter. Särskilt viktiga utvecklingsuppdrag är att:

  • Stärka det kommungemensamma budskapet med särskilt fokus på det interna arbetsgivarvarumärket och Nyköpings attraktivitet i vid bemärkelse.
  • Stärka demokratiperspektivet och medborgarnas känsla av och möjlighet till inflytande och delaktighet. 
  • Fullfölja utbyggnaden av vår kundservice till att omfatta all verksamhet.
  • Utveckla kommunikationsarbetet med de möjligheter och utmaningar som digitaliseringen och AI innebär. 

Kvalifikationer 

Du har i dina roller skapat förutsättningar för en stark kommunikation och har arbetat med kvalificerat kommunikationsarbete på ledningsnivå och behärskar områdets alla delar. Dokumenterad erfarenhet av strategisk kommunikation är viktigt; till exempel med inriktning på samhällsinformation, kriskommunikation, internkommunikation, varumärkesbyggande och platsmarknadsföring. Du har mycket god förståelse för medielandskapet, kommunikationens roll i förändringsledning och ledningskommunikation. 

Lämplig bakgrund är aktuell erfarenhet av en liknande roll och flerårig erfarenhet som chef över chefer i en större organisation samt god förståelse för förutsättningarna i en politiskt styrd organisation och offentliga processer. Vi ser gärna att du har akademisk examen i för tjänsten relevanta områden. 

Personliga egenskaper 

Du har ett engagerande och inspirerande sätt att leda som tar tillvara och utvecklar personalens kompetens där alla medarbetare får och kan utveckla sin fulla potential. Du har mycket god samarbetsförmåga, är transparent, tydlig, inkluderande, målmedveten och kan fatta beslut, säkerställa genomförande och följa upp effekt. Därtill har du en väl utvecklad servicekänsla, är utåtriktad, trygg och kommunikativ. Du tar stort eget ansvar och visar initiativ- och utvecklingskraft. Din förmåga att vägleda och prioritera utifrån en hög förståelse för vad Nyköping och alla våra verksamheter behöver utifrån ett helhetsperspektiv är viktigt. 

Ytterligare information & ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För ytterligare information, kontakta Kristina Stutterheim, 0733162724, kristina.stutterheim@brightness.se 

Varmt välkommen med din ansökan (CV + personligt brev) snarast möjligt, dock senast den 30 maj via länken nedan. Ansökan mottages enbart på detta sätt. Urval sker löpande.

Då befattningen är säkerhetsklassad ingår en säkerhetsprövning innan anställning.

Ansök här

Facklig kontakt: Vision, 0155-24 80 00

Dela uppdraget på sociala medier

Liknande uppdrag

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig.

Telefon

Teamet

Teamets kontaktuppgifter.